Neusademhaling

Neusademhaling

Neusademhaling

De afgelopen week waren de lessen tijdens de Mindful Run/Walk cursussen en de Runningtherapie gericht op de ademhaling, specifieker de neusademhaling. In via de neus en uitademen ook via de neus.
Dat is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat we vaak niet weten hoe we ademhalen. Mond in, mond uit. Neus in, mond uit. Mond in, neus uit, of alles via de neus?

Vaak hoor ik dat er geleerd wordt om in te ademen via de neus en uit te ademen via de mond. Maar waarom dat is dat is onbekend.
We ademen ongeveer 23.000 keer per dag, en dat is natuurlijk wel heel veel. Hoe mooi is het als je door p de juiste wijze adem te halen, je stress, spanning, hoge bloedruk en dipjes kan beïnvloeden.

Persoonlijk vind ik het mooie van het ademhalen via de neus dat ik er profijt van heb tijdens het sporten (hardlopen), maar dat ik ook echt merk dat ik tijdens werksituaties en privé er profijt van heb om adem te halen via de neus.

Oefenen met de neusademhaling
Oefenen met de neusademhaling

Hoe?
Door bewust adem te halen via de neus kan ik mijn stressniveau naar beneden brengen, maar kan ik mij ook beter concentreren en ben ik beter in balans. Dat klinkt natuurlijk makkelijk, maar dat is het niet. Maar door te oefenen is het wel mogelijk om dit te leren en de neusademhaling in je dagelijks leven toe te passen.

Maar wat is dan het resultaat? Dat is uiteindelijk meer energie. Mooi toch!

Meer weten?
Tijdens mijn cursussen, Mindful Run/Walk of Runningtherapie laat ik je kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken en werken we toe naar het toepassen van de neusademhaling.
In september starten er weer nieuwe cursussen Mindful Run/Mindful Walk in Leiden en omgeving. Klik hier voor de data.
Meld je aan en kom bewegen met mij.

Sportieve groet,
Frank van den Berg
06-12826688

PS. Kijk voor Mindful Run of Mindful Walk cursussen elders in Nederland op Mindfulrun.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *