Frank van den Berg

Frank van den Berg

06-12826688

info@beweegmetmij.nl

Hier lees je ervaringen van deelnemers die jou zijn voorgegaan. Sommige ervaringen zijn van de runningtherapie en anderen van de groep of individuele cursussen.

Wil jij na het lezen van de ervaringen meer weten?

Ik vond het een hele fijne cursus doordat alles oké was. De afwisselende oefeningen, thema’s en jouw rust en humor hebben me geholpen om weer met meer vertrouwen en plezier te bewegen.  De ademhalingsoefeningen vond ik heel goed om mijn grens aan te leren voelen. En de plek was prachtig. Al met al goed voor de gemoedstoestand, zonder te (hoeven) praten.
Sofie

Een heel fijne ervaring om in kleine groep bij Frank deze training te volgen. Goede sfeer, ook vanwege de ontspannen en respectvolle houding van Frank. Alle gelegenheid de verschillende oefeningen op je eigen manier uit te voeren. Heb weer zin om te gaan hardlopen en pas bepaalde oefeningen nu dagelijks toe.

Marieke
Beste Frank,
Hartelijk dank voor de fijne lessen! Ik keek telkens weer uit naar de vrijdagochtend. Even een moment voor mezelf: geen werk, geen huishoudelijke klusjes, geen kinderen…..heerlijk. Lekker anderhalf uur buiten zijn en op jezelf concentreren. We waren met een fijne groep samen. Ik liep altijd wel graag hard maar de klad zat er een beetje in. Dankzij jouw cursus loop ik weer met plezier en regelmatig, mag nog net iets vaker maar goed dat komt vast nog wel. 😉Met name de neusademhalingstechniek heb ik als prettig ervaren. Het was in het begin even wennen maar het voelt nu helemaal als normaal. Ik doe het automatisch en ik ren er veel rustiger door.
Dank nogmaals en ik kijk al uit naar de vervolg cursus in het voorjaar.
Hartelijke groeten,
Saskia
Ik vond het erg leuk om te ervaren, jij doet het erg fijn als begeleider, gezellig ook!!
Aandacht voor ieder van ons in het kleine groepje.
De oefeningen vond ik prettig om te doen, ik heb er veel van geleerd en sommige oefeningen pas ik iedere dag toe tijdens mijn wandelingen.
Ik kijk uit naar de vervolgcursus, ik ga het missen op woensdagavond lekker anderhalf uur bezig zijn met je lijf en niet zo in je hoofd te zitten.
Dank je wel!! En tot de volgende keer.
Hennie

De Mindful Walk cursus is een aanrader! De afwisselende oefeningen, uitdagingen en het leren voelen dat je bewust wandelt met een goede (neus)ademhaling zorgen ervoor dat je met veel plezier beweegt.  Zelfs in de regen!

Hettie

Frank, bedankt voor de fijne lessen van de Mindful lopen cursus. Ik kon mij er helemaal in vinden. Iedere les heerlijk in het hier en nu zijn, en dat is mij goed gelukt. Namaste,

Carolien

Ik wil je heel graag nogmaals bedanken voor de leuke cursusdagen.
Ik vond het erg prettig om een afwisselend programma van snellere en langzamere bewegingsvormen en ontspanning onder jouw leiding te volgen. Je hebt een opgewekte en rustige uitstraling.
Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en in een klein groepje bezig te zijn, ieder op z’n eigen tempo, maar wel uitgedaagd worden.
Sommige dingen zoals de neusademhaling en het mantra “Ik ben nu hier in dit” heb ik in m’n dagelijkse bezigheden, wandelen of sportactiviteiten verweven. Heel fijn om steeds op terug te kunnen vallen.
Intussen ben ik in de achtertuin begonnen met elke dag even touwtjespringen; veel pittiger dan ik dacht, maar ook veel plezier om mezelf.

Brenda

Vijf hele bijzondere, leerzame en fijne avonden heb ik gehad, tijdens de cursus Mindful lopen van Frank van den Berg.
Elke avond ( 5 in totaal) verheugde ik mij op alle dingen die ik van Frank mocht leren.
Heerlijk in de buitenlucht en even helemaal ontspannen na een dag hard werken. Het was dan ook altijd even bijkomen en mijn hoofd leeg maken!!
En de dingen die ik leerde tijdens de training nam ik voor de rest van de week met mij mee.
Het was voor mij heerlijk!!!
In het nieuwe jaar ga ik dan ook zeker door met de vervolgcursus.
Dank je wel Frank! Je bent top!

Mart
“Ik begon met de cursus Mindful Run omdat ik een hekel heb aan hardlopen. Frank leerde mij dat hardlopen niet hard of snel hoeft te gaan. Dat het niet gaan om records breken of afstanden afleggen. Maar wel om buiten zijn, speelsheid in jezelf terugvinden en in het hier en nu zijn. Je hoofd leeg maken en op een prettige, rustige en vriendelijke manier met je lichaam bezig zijn. Frank is een rustige, bemoedigende trainer die iedereen in zijn of haar waarde laat. Ik heb met plezier zijn lessen gevolgd en ik trek weer met plezier mijn hardloopschoenen aan!”
Marèse

Net de cursus Mindful Run met Frank afgerond en ik heb ervan genoten. Allereerst wat een prachtige locatie (Landgoed Kasteel Oud Poelgeest)!! Frank brengt de lessen met groot enthousiasme en op een ongedwongen speelse manier, geen moeten maar gewoon lekker meedoen. Ik merk dat ik ook nu, na de cursus, nog veel heb aan de focus op de neus-ademhaling. Mooi om te ontdekken wat een goede  ademhaling kan betekenen. Fijn ook om na elke cursus avond nog wat tips, opdrachten en informatie in een mail te ontvangen. Nu al benieuwd naar de  vervolg-cursus!

Jeannette
Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame trainingen. Ik ging regelmatig hardlopen, maar ik liep niet lekker. Dankzij jou trainingen loop ik nu een stuk prettiger. Ik ben me veel meer bewust van mijn ademhaling. Dit heeft ook een positieve invloed op mijn wandelingen. Het gaat nog niet allemaal perfect, maar je hebt me voldoende handvaten gegeven om mezelf te blijven verbeteren.
Nanda

Na enkele verwoede pogingen om zelf een schema af te werken de hulp ingeschakeld van Frank.
En zit nu op een schema waar ik alleen maar van heb durven dromen en voel me fitter dan ooit!

Marc

Nadat ik 2 jaar slecht in mijn vel zat, met allemaal vage klachten.
Ben ik met Frank begonnen met lopen eerst privé daarna in groepsverband.
Ik had nog nooit gelopen ,maar door de stimulering van Frank loop ik nu zelfstandig. En voel ik me prettiger.

Edwin

De afgelopen weken zijn voor mij een opstap geweest om weer alleen te gaan hardlopen. De blessure aan mijn knie (die ik eerder had) is niet meer teruggekomen en daar ben ik erg blij mee. Een aandachtspunt voor mij was mijn ademhaling tijdens het lopen, de adviezen van Frank hebben mij goed geholpen en dit gaat nu steeds beter.
Na afloop van de runningtherapie sessies kreeg ik een schema van Frank en ik ben nu zelf weer 3x in de week aan het hardlopen. Ik ben weer blij en gemotiveerd om te blijven hardlopen, top!!

Sonja

De afgelopen maanden heb ik runningtherapie bij Frank gevolgd. Dat vond ik erg leuk. Mijn doel was om zelfstandig te gaan lopen en me minder moe te voelen. Deze doelen zijn gehaald en daar ben ik erg blij mee. Het lopen in een klein groepje was voor mij erg fijn. Omdat je hierdoor nog meer gemotiveerd wordt. Frank stimuleerde mij en gaf goede tips om makkelijker te lopen en dit te blijven doen.

Marit