Een week met Mindful Lopen clinics voor onze zorghelden!

De afgelopen week mocht ik twee keer een clinic Mindful Lopen voor onze zorghelden geven in de regio Leiden. Tijdens het lopen hebben we mindfulness oefeningen gedaan, zijn we actief met de ademhaling bezig geweest en was het gewoon genieten van de omgeving.
Deelname was er van medewerkers van Alrijne en de Gemiva-SVG groep.
Mindful Run Nederland heeft een brede actie opgezet om Nederland breed gratis clinics te geven als dank voor de inzet van deze helden de afgelopen periode. Zie voor meer informatie over Mindful Run Nederland de website mindfulrun.nl.

Hoe fijn is dit om te doen en wat hebben mensen in de zorg toch meegemaakt. Hopelijk gaan we daar nu echt met ons allen rekening mee houden.
De warmte gooide een klein beetje roet in het eten, waardoor de animo ietwat terugliep. Maar dat mocht de pret (rule nr. 6) niet drukken. Duidelijk werd maar weer dat goed kunnen ademhalen, en dan met name een goede neusademhaling, onwijs veel helpt bij stresssituaties en inspanning.

Mindful Lopen

Tijdens de clinic werd er gewandeld en hardgelopen door degene waar dit bij kon. Zo zijn we het mooie Polderpark Cronesteyn doorgelopen, met onderweg oefeningen gericht op de neusademhaling natuurlijk, een Tai Gong oefening, oefeningen en ook gericht op vertrouwen, als afsluiting was er de bodyscan.

Ik kijk terug op 2x een mooie clinic Mindful lopen voor onze zorghelden!

Meer informatie?

Ben jij nieuwsgierig naar Mindful Lopen? Stuur mij een bericht voor meer informatie. We hebben dan snel contact en bespreken wat er mogelijk is. Zie ook het aanbod van de 5-weekse Mindful Lopen cursussen in de regio Leiden.

Een clinic Mindful Lopen kan een uitstekend ’teamuitje’ zijn waar bij je op een leuke, actieve (wandelen) manier bezig bent met elkaar en met ademhaling en mindefulness gericht op minder stress en meer ENERGIE. Lees hier eventueel meer informatie.

Sportieve groet,
Frank van den Berg
info@beweegmetmij.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *