Neusademhaling

Neusademhaling

Neusademhaling

De afgelopen week waren de lessen tijdens de Mindful Run/Walk cursussen en de Runningtherapie gericht op de ademhaling, specifieker de neusademhaling. In via de neus en uitademen ook via de neus.
Dat is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat we vaak niet weten hoe we ademhalen. Mond in, mond uit. Neus in, mond uit. Mond in, neus uit, of alles via de neus?

Vaak hoor ik dat er geleerd wordt om in te ademen via de neus en uit te ademen via de mond. Maar waarom dat is dat is onbekend.
We ademen ongeveer 23.000 keer per dag, en dat is natuurlijk wel heel veel. Hoe mooi is het als je door p de juiste wijze adem te halen, je stress, spanning, hoge bloedruk en dipjes kan beïnvloeden.

Persoonlijk vind ik het mooie van het ademhalen via de neus dat ik er profijt van heb tijdens het sporten (hardlopen), maar dat ik ook echt merk dat ik tijdens werksituaties en privé er profijt van heb om adem te halen via de neus.

Oefenen met de neusademhaling
Oefenen met de neusademhaling

Hoe?
Door bewust adem te halen via de neus kan ik mijn stressniveau naar beneden brengen, maar kan ik mij ook beter concentreren en ben ik beter in balans. Dat klinkt natuurlijk makkelijk, maar dat is het niet. Maar door te oefenen is het wel mogelijk om dit te leren en de neusademhaling in je dagelijks leven toe te passen.

Maar wat is dan het resultaat? Dat is uiteindelijk meer energie. Mooi toch!

Meer weten?
Tijdens mijn cursussen, Mindful Run/Walk of Runningtherapie laat ik je kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken en werken we toe naar het toepassen van de neusademhaling.
In september starten er weer nieuwe cursussen Mindful Run/Mindful Walk in Leiden en omgeving. Klik hier voor de data.
Meld je aan en kom bewegen met mij.

Sportieve groet,
Frank van den Berg
06-12826688

PS. Kijk voor Mindful Run of Mindful Walk cursussen elders in Nederland op Mindfulrun.nl

Een week met Mindful Lopen clinics voor onze zorghelden!

De afgelopen week mocht ik twee keer een clinic Mindful Lopen voor onze zorghelden geven in de regio Leiden. Tijdens het lopen hebben we mindfulness oefeningen gedaan, zijn we actief met de ademhaling bezig geweest en was het gewoon genieten van de omgeving.
Deelname was er van medewerkers van Alrijne en de Gemiva-SVG groep.
Mindful Run Nederland heeft een brede actie opgezet om Nederland breed gratis clinics te geven als dank voor de inzet van deze helden de afgelopen periode. Zie voor meer informatie over Mindful Run Nederland de website mindfulrun.nl.

Hoe fijn is dit om te doen en wat hebben mensen in de zorg toch meegemaakt. Hopelijk gaan we daar nu echt met ons allen rekening mee houden.
De warmte gooide een klein beetje roet in het eten, waardoor de animo ietwat terugliep. Maar dat mocht de pret (rule nr. 6) niet drukken. Duidelijk werd maar weer dat goed kunnen ademhalen, en dan met name een goede neusademhaling, onwijs veel helpt bij stresssituaties en inspanning.

Mindful Lopen

Tijdens de clinic werd er gewandeld en hardgelopen door degene waar dit bij kon. Zo zijn we het mooie Polderpark Cronesteyn doorgelopen, met onderweg oefeningen gericht op de neusademhaling natuurlijk, een Tai Gong oefening, oefeningen en ook gericht op vertrouwen, als afsluiting was er de bodyscan.

Ik kijk terug op 2x een mooie clinic Mindful lopen voor onze zorghelden!

Meer informatie?

Ben jij nieuwsgierig naar Mindful Lopen? Stuur mij een bericht voor meer informatie. We hebben dan snel contact en bespreken wat er mogelijk is. Zie ook het aanbod van de 5-weekse Mindful Lopen cursussen in de regio Leiden.

Een clinic Mindful Lopen kan een uitstekend ’teamuitje’ zijn waar bij je op een leuke, actieve (wandelen) manier bezig bent met elkaar en met ademhaling en mindefulness gericht op minder stress en meer ENERGIE. Lees hier eventueel meer informatie.

Sportieve groet,
Frank van den Berg
info@beweegmetmij.nl

Frank van den Berg

Frank van den Berg

06-12826688

info@beweegmetmij.nl